ABSTRACT FIELDS 2011

Geluidscodering in het landschap door Nathalie Bruys

Speciaal voor de Stelling Tour van Kunstfort Vijfhuizen componeerde Nathalie Bruys de serie Abstract Fields. Die bestaat uit vijf composities die ieder ongeveer 10 minuten duren. Elke compositie heeft een eigen titel en is fietsend of wandelend te beluisteren vanaf een ander punt in de route.

De composities zijn opgebouwd uit verschillende basislagen met geluiden die zich herhalen. Rond deze basislagen zijn andere geluiden gecomponeerd. Zo spreekt een verscheidenheid aan gebeurtenissen uit heden en verleden. Op de landschappen wordt gereflecteerd en je kunt ze op een bijzondere manier beluisteren en beleven.

De geluiden zijn op een Apple iPod-oortelefoon gecomponeerd en de voorkeur verdient om ze daarmee te beluisteren. Een koptelefoon die de oren meer afsluit van de omgevingsgeluiden is ook zeer geschikt.


Download de stelling tour app hier of op je i-Phone.


ABSTRACT FIELDS weergeven op een grotere kaart


'Gift' 10.11 min Een soundtrack voor herinneringen en verborgen gebeurtenissen. Het geluid samenwerkend met de ogen, gevoel en inleving om de geheimen houdingen van het landschap te doorgronden en te horen. Een geschenk uit het verleden zonder toestemming van ontvangst.
(Plaatsing route Vijfhuizen - Aalsmeer)


'Underneath The View' / 'Onder het Uitzicht Door' 10.10 min Een soundtrack beginnend aan de onderkant van het uitzicht, langzaam oplopend een nieuwe wereld in. Een wereld vol ongeziene uitzichten. Een weg gestoken, doorlopend onder de anderen.
(Plaatsing route Vijfhuizen - Aalsmeer)
(Plaatsing route Aalsmeer - Vijfhuizen)


'Rattle During Transit' / Gerammel Tijdens de Doorgang' 10.16 min
Een soundtrack aan gestuwd door het lawaai van machines en gedachten die alles vrij spreken. Hoog in de lucht spreekt de kapitein. Hij commandeert doorgaand gewapend de doorgang, de weg vervolgend achter het onzichtbare hagel wit.
(Plaatsing route Vijfhuizen - Aalsmeer)
(Plaatsing route Aalsmeer - Vijfhuizen)


'Around Your Head' / 'Om je Hoofd' 10.30 min
Een soundtrack die je meeneemt in verschillende lagen van het landschap. De vlakke lijn, de midden lijn, de onderlaag en toplaag. Zelf sta je continue midden in als getuige, ook als je beweegt of je bedenkt.
(Plaatsing route Vijfhuizen - Aalsmeer)
(Plaatsing route Aalsmeer - Vijfhuizen)


'Nurture It' / 'Verzorg Het' 10.40 min
Een soundtrack die je voort stuwt vanuit een verstilling. Alles doet mee, alles is in beweging, het beklijft maar niet voor lang, het volgende dient zich aan.
(Plaatsing route Vijfhuizen - Aalsmeer)